Foci

 

Ha Olaszország, akkor foci. Ha pedig Róma, akkor AS Roma és Lazio. A fapados légitársaságoknak köszönhetően mára igen könnyű vált az utazás, ezáltal egy-egy fanatikusnak nem tűnik olyan nagy tehernek egy-egy napra kiruccanni, jó focit nézni.

Róma stadion

A Vatikántól északra fekvő Olimpiai Stadion (Stadio Olimpico) ad otthont a városi csapatok mérkőzéseinek. Megközelítése a Termini pályaudvartól a legegyszerűbb módon a 910-es busszal, végállomástól majdnem végállomásig (utolsó előtti megálló) utazva célszerű. Persze, ha hétközi meccsről van szó, fenn áll a veszélye a dugónak, amely Rómában sem ritka. Avagy a Piazza del Popolo-tól a 2-es villamossal a Piazza Manciniig. Ha a stadionnak hátat fordítunk, akkor a Tevere túloldalán található ez a tér. Eltéveszthetetlen.

A mérkőzésekre a belépők megválthatók a város különböző pontjain. Az AS Roma meccseire a nagyobb Roma Store-okban (pl: Piazza Colonna 360, Via Appia Nuova 130), és sok kisebb üzletben lehet megvásárolni a jegyeket.

Bővebb információk:

www.asroma.it

www.asroma.hu

www.sslazio.it

www.sslazio.hu

www.listicket.it

Az SS Lazio mérkőzéseire hasonlatosan a másik városi csapathoz, a hivatalos boltokban a legbiztosabb a jegyhez jutás. Ilyen található pl. a Via Cavour 62. és a via degli Scipioni 84. szám alatt.

Fontos tudnivaló: Olaszországban meccsbelépőt csak személyi igazolvánnyal (útlevéllel) vásárolhatunk! A jegyek névre szólóak, a meccsre történő bejutás során a biztonsági személyzet elkérheti a jegy mellé ezen okmányokat is!

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:block; text-align:center;"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-layout="in-article"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-format="fluid"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3428875063756611"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4993438165"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] --> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script>
Share This